Partnerstva nam omogočajo, da izkoristimo spretnosti, tehnologije in strokovna področja, v katerih se dopolnjujemo. Prek teh partnerstev lahko zdravila lažje in hitreje odkrivamo in razvijamo ter jih dajemo na voljo bolnikom. Pogosto z našimi partnerji sodelujemo v več projektih, kar lahko traja tudi več let. Prizadevamo si, da ohranjamo sodelovanja, ki so uspešna in medsebojno koristna.

EISAI
Sodelovanje s podjetjem Eisai na področju zdravil za Alzheimerjevo bolezen je okrepilo nabor zdravil v razvoju pri obeh družb. Na podlagi sklenjenega dogovora bosta družbi Biogen in Eisai skupaj razvijali in tržili dve zdravili kandidata za zdravljenje Alzheimerjeve bolezeni iz družbe Eisai. Na drugi strani ima družba Eisai možnost, da skupaj razvija in trži dve zdravili kandidata za to bolezen iz družbe Biogen. Z zdravili družbe Eisai se lahko zmanjšajo plaki Aß, ki nastanejo v možganih bolnikov, ter upočasni nastanek novih plakov, s čimer se lahko izboljšajo simptomi in ustavi napredovanje bolezni.

ISIS PHARMACEUTICALS
Leta 2013 smo začeli svoje četrto sodelovanje s podjetjem ISIS Pharmaceuticals. Ta najnovejša pobuda povezuje strokovno znanje družbe Biogen na področju nevrologije ter vodilno vlogo podjetja ISIS na področju protismerne tehnologije. Cilj je izkoristiti protismerno tehnologijo za izboljšanje zdravljenja nevroloških bolezni, vključno z miotonično distrofijo tipa 1 (najpogostejšo obliko mišične distrofije pri odraslih) in spinalno mišično atrofijo (SMA) pri otrocih.

ADIMAB
V okviru našega dogovora s podjetjem Adimab smo pridobili licenco za njihovo raziskovalno platformo, kar nam omogoča hitrejše iskanje nove generacije protiteles za zdravljenje nevrodegenerativnih in avtoimunih bolezni.

SAMSUNG BIOEPIS
Družbi Samsung Biologics in Biogen od leta 2012 sodelujeta v okviru podjetja Samsung Bioepis Co., Ltd., skupnega podjetja za razvoj, proizvodnjo in trženje podobnih bioloških zdravil. V okviru tega strateškega sodelovanja je lahko podjetje Samsung Bioepis vzpostavilo zmogljivosti, potrebne za razvoj visokokakovostnih podobnih bioloških zdravil. Ob koncu leta 2013 je družba Biogen sklenila dogovor s podjetjem Samsung Bioepis o trženju podobnih bioloških zdravil za anti-TNF terapijo v Evropi, vključno s podobnimi biološkimi zdravili za široko uporabo za zdravljenje bolezni, kot so revmatoidni artritis, psoriaza in Crohnova bolezen.

SANGAMO THERAPEUTICS
V sodelovanju s podjetjem Sangamo Therapeutics proučujemo uporabo urejanja genov pri zdravljenju resnih dednih hematoloških bolezni. Na podlagi sklenjenega dogovora lahko svoje strokovno znanje na področju nemalignih hematoloških bolezni razširjamo z uporabo tehnološke platforme podjetja Sangamo za urejanje genov ter tako razvijamo ciljno zdravljenje srpastocelične anemije in talasemije beta.

GALAPAGOS NV
Sodelovanje s podjetjem BioFocus, odvisno družbo podjetja Galapagos NV, podpira naše prizadevanje pri odkrivanju zdravil za bolezni imunskega sistema. Bistvo tega sodelovanja sta opredelitev in potrditev novih tarčnih molekul za zdravljenje sklerodermije, tj. avtoimune bolezni, ki povzroči zatrditev kože in lahko prizadene tudi druge organe.