Naša zavezanost k izboljšanju življenja bolnikov je vodilo za vsak vidik proizvodnje družbe Biogen. Svojo odgovornost za proizvodnjo in dostopnost kakovostnih zdravil jemljemo zelo resno. Zdravila iz velikih molekul uspešno proizvajamo že več kot dve desetletji. V zadnjih letih smo svoje strokovno znanje in izkušnje razširili na proizvodnjo zdravil iz malih molekul ter v svojo proizvodno infrastrukturo vključili obrat za trdne farmacevtske oblike za peroralno uporabo.

Svoj uspeh pripisujemo odličnosti na več ključnih področjih. Naša ekipa za razvoj postopka stalno razširja svoje znanje na področju biologije in tehnologije postopka, s čimer lahko povečujemo zmogljivosti in izboljšujemo naše rezultate. Naše napredne inženirske ekipe zagotavljajo, da so naši proizvodni sistemi na ravni najsodobnejših vrhunskih tehnologij. Tako lahko zadostimo zahtevam v zvezi z našimi obstoječimi zdravili, kliničnimi raziskavami in priložnostmi na področju podobnih bioloških zdravil. Naše vrhunske proizvodne ekipe so ključne za učinkovito in zanesljivo delovanje teh zmogljivosti. S skrbnim načrtovanjem lahko ustvarjamo presežke, s čimer na svetovni ravni zagotavljamo, da so naši proizvodi vedno na voljo. Poleg tega te ekipe ustvarjajo sisteme za omejevanje količine odpadkov in učinkovito uporabo virov, s čimer zmanjšujemo naš vpliv na okolje.

Naša ekipa za kakovost zagotavlja skladnost z zakonodajo ter nadzira skladno in zanesljivo proizvodnjo zdravil, medtem ko naša skupina za dobavno verigo skrbi za to, da so naša zdravila na voljo bolnikom – vedno in povsod. Kombinacija teh spretnosti in prednostnih področij nam omogoča, da zagotavljamo zdravila za bolnike v več kot 90 državah.

V prihodnjih letih želimo bistveno povečati naše proizvodne zmogljivosti z osredotočanjem na inovacije, s čimer lahko vnaprej opredelimo obseg novih zdravil v razvoju. Danes lahko hitro povečamo proizvodnjo zdravil iz malih molekul in bioloških zdravil, s čimer zagotavljamo prilagodljivost in varnost naše dobavne verige.

Humanitarna pomoč

Naš cilj je izboljšati raven oskrbe bolnikov s hemofilijo po vsem svetu. To lahko dosežemo zaradi naše zmožnosti učinkovite izdelave proizvodov za hemofilijo v velikih serijah. Družba Biogen je dala pobudo za oskrbo bolnikov s hemofilijo v državah v razvoju. Ta pobuda lahko trajno spremeni model humanitarne pomoči za ljudi s hemofilijo v teh državah.

Vpliv na okolje

Naš vpliv na okolje znatno kaže, kako gledamo na naše poslanstvo za izboljšanje življenja bolnikov in kako delujemo kot odgovorna in trajnostna družba. Skrbno upravljamo z načinom uporabe virov in si prizadevamo za zmanjšanje uporabe le-teh, v primeru emisij ogljika, pa si prizadevamo nevtralizirati naš odtis, kjer je le-to mogoče.