Družba Biogen svojo dejavnost izvaja v več proizvodnih obratih po vsem svetu. Skupaj obsegajo 198.000 litrov prostornine bioreaktorja in to je ena od največjih zmogljivosti, kar jih imajo biotehnološka podjetja po svetu.

Research Triangle Park (RTP), Severna Karolina, ZDA

  • Velikoserijska proizvodnja
  • Maloserijska proizvodnja
  • Fleksibilna proizvodnja

Leta 2013 je obrat v raziskovalnem parku RTP prejel nagrado za obrat leta v kategoriji integracije obratov, ki jo podeljujejo društvo International Society for Pharmaceutical Engineering, publikacija Pharmaceutical Processing in INTERPHEX, eden od vodilnih poslovnih sejmov v sektorju. V tem obratu smo uvedli inovativni postopek izdelave proizvodov za zgodnje faze kliničnih raziskav. Tehnologija za enkratno uporabo v zaprtem sistemu nadomešča običajne sisteme iz nerjavečega jekla. Tako se povečata prilagodljivost in hitrost dobave zdravil za klinične študije ter zmanjšajo okoljski vplivi proizvodnega postopka.

Hillerød, Danska

  • Velikoserijska proizvodnja

Kompleks Hillerød združuje vse zmogljivosti v zvezi s proizvodnjo zunaj ZDA in ima tudi ključno vlogo pri svetovni dobavni mreži družbe Biogen. Vključuje obrat za velikoserijsko proizvodnjo, obrat za sestavljanje, označevanje in pakiranje, laboratorije za nadzor kakovosti ter obsežne enote za zagotavljanje kakovosti in tehnično načrtovanje.

 

Kompleks Hillerød je največja posamična naložba na Danskem. Leta 2013 je družba Biogen prejela nagrado Ameriške gospodarske zbornice na Danskem za tuje podjetje (Foreign Company Award) kot priznanje za naložbo in delovna mesta, ustvarjena z odprtjem kompleksa Hillerød.

Cambridge, Massachusetts, ZDA

  • Tehnološki postopki in proizvodnja

Naš obrat v Cambridgeu je bil odprt leta 1989 in je najdlje delujoči obrat v svetovni proizvodni mreži družbe Biogen.

V tem obratu med drugim izdelujemo ciklični gvanozinmonofosfat (cGMP) za zdravila v razvoju v zgodnji in srednji fazi kliničnih raziskav – v celotnem času delovanja obrata je bilo to kar 20 kandidatov za razvoj.

Proizvodna ekipa v Cambridgeu je odgovorna tudi za sisteme označevanja in pakiranja, s katerimi se obrati po vsem svetu oskrbujejo s proizvodi za klinične raziskave.      

Nemoten potek vseh proizvodnih postopkov podpirajo laboratoriji za nadzor kakovosti ter oddelki za zagotavljanje kakovosti in tehnični oddelki.