Z neskončno skrbnostjo. Spreminjamo življenja.

Družba Biogen je eno od vodilnih svetovnih biotehnoloških podjetij, ki se ukvarja z razvojem zdravil za nevrološke, avtoimune in redke bolezni. Ustanovljena je bila leta 1978. Z odkrivanjem bioloških zdravil in zdravil iz malih molekul pa je ustvarila najobsežnejši nabor zdravil za multiplo sklerozo na svetu ter uvedla inovativne načine zdravljenja bolnikov s hemofilijo. S pomočjo naših izkušenj, sposobnostjo in strastjo do inovacij smo izdelali zdravila v razvoju ter razvili napredne raziskovalne programe, ki vključujejo raziskave zdravil kandidatov za resne bolezni, vključno z Alzheimerjevo boleznijo, multiplo sklerozo, spinalno mišično atrofijo, amiotrofično lateralno sklerozo (ASL) in nevropatsko bolečino. 

Cilj naših raziskav je odkrivanje osnovnih bioloških vzrokov za kompleksne bolezni. Pri tem se osredotočamo na bolezni, ki imajo malo ali nobenih možnosti zdravljenja. Uspeh družbe Biogen se bo vedno meril z odgovorom na preprosto vprašanje: ali smo dejansko izboljšali življenje bolnikov?

Naša zaveza

Družba Biogen želi prispevati k boljšemu svetu z razvojem zdravil, ki pomagajo bolnikom po celem svetu, oblikovanjem spodbudnega okolja za svoje zaposlene, zmanjševanjem ogljičnega odtisa, vlaganjem v znanstveno izobraževanje in prispevanjem k svojim lokalnim skupnostim.

POMOČ BOLNIKOM

Znanost je jedro našega dela. Z našimi raziskavami na novo osvetljujemo kompleksne bolezni in razvijamo zdravila, ki lahko izboljšajo življenje bolnikov. Raziskovalci družbe Biogen so razvili vodilne načine zdravljenja multiple skleroze ter dosegli bistven napredek pri zdravljenju hemofilije A in hemofilije B.

Bolnikom želimo zagotoviti dostop do naših zdravil prek programov pomoči in podpornih programov ter prek našega sodelovanja z združenji bolnikov in regulatornimi organi.

SPODBUDNA DELOVNA MESTA

Prepričani smo, da sta enakost in raznolikost bistveni za pozitivno delovno okolje. S stalnim sodelovanjem z zaposlenimi spodbujamo večjo vključenost. Leta 2015 smo pri indeksu enakopravnosti v podjetjih, ki ga izvaja organizacija Human Rights Campaign, dosegli najboljši možen rezultat 100 točk. Poleg tega nas vplivne publikacije pogosto označujejo za enega od najboljših delodajalcev.

NOV PRISTOP K VIROM

Spoštujemo načelo okoljske trajnosti. Leta 2015 je revija Corporate Knights družbo Biogen izbrala za najbolj trajnostno podjetje na svetu. Istega leta je bila družba Biogen v okviru indeksa trajnostnega razvoja Dow Jones Sustainability World Index drugič zapovrstjo imenovana za vodilno družbo v biotehnološkem sektorju, po tem, ko je leta 2013 postala prva Ameriška biotehnološka družba, ki je prišla na listo. Družba Biogen je že šesto leto zapored, kot ena od le treh vključenih biotehnoloških podjetij, uvrščena na seznam Dow Jones Sustainability Index North America.

SPODBUJANJE IZOBRAŽEVANJA

Prihodnja odkritja na področju biotehnologije so mogoča le, če bomo podprli temeljno naravoslovno znanje današnjih učencev.  Fundacija Biogen ustvarja svetovne pobude na področju naravoslovja, tehnologije, inženirstva in matematike za učence vseh starosti – od mladih, ki se še učijo, pa do tistih, ki iščejo zaposlitev na področju bioloških znanosti.

BOGATENJE SKUPNOSTI

Prizadevamo si biti dober sosed na vseh lokacijah svojih podjetij. Z našimi „mikro donacijami“ podpiramo znanstveno usmerjene programe in dejavnosti po vsem svetu. Prispevamo tudi k programom in ustanovam, ki podpirajo naše lokalne skupnosti, ter razvijamo programe, ki naše zaposlene spodbujajo k sodelovanju v teh skupnostih.