Znanost in inovacije

Biogen scientist working in the Cambridge, MA labs

Delujemo na področjih bolezni z največjimi stopnjami neizpolnjenih potreb. Delamo neumorno, saj vemo, da so neodkrite še številne prebojne nove priložnosti. Kot vodilno globalno biotehnološko podjetje si prizadevamo ustvarjati enkratne življenjske trenutke, ki bi lahko postali zgodovinski mejniki na področju iskanja inovativnih zdravljenj.

Področja zdravljenja

Predani smo svojemu delu, ker lahko spreminjamo življenja bolnikov.

Amiotrofična lateralna skleroza (ALS)

V podjetju Biogen smo že več kot desetletje zavezani napredovanju na področju raziskav ALS za boljše razumevanje vseh oblik te uničujoče bolezni, s katero se danes po vsem svetu spopada približno 352.000 ljudi.

Izvedite več
Alzheimerjeva bolezen in demenca

Naša vrhunski raziskovalni in razvojni sodelavci na področju nevrologije si prizadevajo za nove pristope pri prej nerazrešljivih nevrodegenerativnih stanjih, kot je na primer Alzheimerjeva bolezen.

Izvedite več
Friedreichova ataksija (FA)

Biogen je septembra 2023 prevzel podjetje Reata Pharmaceuticals in ponosni smo, da lahko nadaljujemo njihovo izjemno delo pri razvoju terapevtskih možnosti za Friedreichovo ataksijo ter da bomo s svojim znanjem in zmogljivostmi pomagali zagotoviti zdravljenje bolnikom, ki živijo s to uničujočo boleznijo.

Izvedite več
Multipla skleroza (MS)

V podjetju Biogen že več kot 25 let razvijamo zdravila za multiplo sklerozo. Ustvarjamo inovacije, ki omogočajo napredek pri zdravljenju MS in izboljšujejo izide zdravljenja za bolnike. Naše raziskave so osredotočene na potencialno revolucionarne terapije, ki vključujejo zdravila za morebitno odpravo poškodb nastalih zaradi MS. Naše aktualne raziskave na področju nevrodegeneracije in obnove živcev bodo pripomogle k razvoju novih terapevtskih rešitev, s katerimi se bomo morebiti približali ozdravitvi MS.

Izvedite več
Spinalna mišična atrofija (SMA)

V podjetju Biogen smo predani izboljševanju življenj bolnikov s SMA in njihovih družin, kar dosegamo s stalnimi raziskavami, odpravljanjem ovir pri dostopnosti in zagotavljanjem programov, ki so v pomoč bolnikom. Decembra 2017 smo vzpostavili novo sodelovanje s podjetjem Ionis za iskanje novih terapevtskih možnosti, natančneje novih protismiselnih oligonukleotidnih (ang. antisense oligonucleotides - ASO) kandidatov, namenjenih zdravljenju spinalne mišične atrofije (SMA) pri posameznikih, ki trpijo za to hudo boleznijo.

Izvedite več

Odpiranje novih poti s pomočjo znanosti

Z močnim poudarkom na težko zdravljivih boleznih je naš razvojni program osredotočen na raziskovanje terapevtskih področij, kjer verjamemo, da imamo najboljše možnosti za razvoj revolucionarnih zdravil za bolnike in za zaščito javnega zdravja.

Biogen Digital Health

S programom Biogen Digital Health si prizadevamo spreminjati življenja bolnikov in samega podjetja Biogen z uresničevanjem vizije o osebno prilagojeni, digitalni medicini na področju nevroznanosti.

Biogen-214166 | Datum priprave: april 2024