Področja zdravljenja

Woman in blue shirt holding a baby and kissing him on the forehead

V podjetju Biogen smo predani svojemu delu, ker lahko spreminjamo življenja bolnikov.

Amiotrofična lateralna skleroza (ALS)

V podjetju Biogen smo že več kot desetletje zavezani napredovanju na področju raziskav ALS za boljše razumevanje vseh oblik te uničujoče bolezni, s katero se danes po vsem svetu spopada približno 352.000 ljudi. 

Alzheimerjeva bolezen in demenca

Sodelavci v naši vrhunski organizaciji za nevrološke raziskave in razvoj si prizadevajo oblikovati nove pristope k doslej neozdravljivim nevrodegenerativnim boleznim, kot je Alzheimerjeva bolezen. 

Friedreichova ataksija (FA)

Biogen je septembra 2023 prevzel podjetje Reata Pharmaceuticals in ponosni smo, da lahko nadaljujemo njihovo izjemno delo pri razvoju terapevtskih možnosti za Friedreichovo ataksijo ter da bomo s svojim znanjem in zmogljivostmi pomagali zagotoviti zdravljenje bolnikom, ki živijo s to uničujočo boleznijo.

Multipla skleroza (MS)

V podjetju Biogen že več kot 25 let razvijamo zdravila za multiplo sklerozo. Ustvarjamo inovacije, ki omogočajo napredek pri zdravljenju MS in izboljšujejo izide za bolnike. Naše raziskave so osredotočene na potencialno revolucionarne terapije, ki vključujejo zdravila za morebitno odpravo poškodb zaradi nastanka MS. Naše aktualne raziskave na področju nevrodegeneracije in obnove živcev bodo pripomogle k razvoju novih terapevtskih rešitev, s katerimi se bomo morebiti približali ozdravitvi MS. 

Spinalna mišična atrofija (SMA)

V podjetju Biogen smo predani izboljševanju življenj bolnikov s SMA in njihovih družin, kar dosegamo s stalnimi raziskavami, odpravljanjem ovir pri dostopnosti in zagotavljanjem programov, ki so v pomoč bolnikom. Decembra 2017 smo vzpostavili novo sodelovanje s podjetjem Ionis za iskanje novih terapevtskih možnosti, natančneje novih protismiselnih oligonukleotidnih (ASO) kandidatov, namenjenih zdravljenju spinalne mišične atrofije (SMA) pri posameznikih, ki trpijo za to hudo boleznijo.

Biogen-214089 | Datum priprave: april 2024